BIO Süngomba (oroszlánsörény) – gomba por
- Más néven „agy tápláléka”
- Latin neve: Hericium erinaceus
- Ázsiai gomba, évszázados hagyományokkala
- A termék raktáron van
- Minőségét megőrzi: 2027.05.15.
- Feladás ma!
A süngomba, tudományos nevén Hericium erinaceus, egy ehető és funkcionális gomba, amely rendkívül jellegzetes megjelenéséről ismert – a hagyományos kalapok helyett hosszú, lelógó “szőrökkel” vagy “tüskékkel” rendelkezik, amelyek egy oroszlánsörényre emlékeztetnek, innen ered a másik elnevezése, oroszlánsörény gomba.
Ez az érdekes gomba főként elhalt vagy legyengült lomberdők fáin nő – leggyakrabban bükkön, tölgyön, kőrisen és juharon található meg. Mérsékelten meleg, nedves erdőkben él.
Ázsiai eredetű, különösen Kínából, Japánból és Koreából származik, de Észak-Amerikában és Európában is megterem, ahol egyre ismertebbé válik. Termesztése elsősorban fűrészporon vagy fán történik, gyakran ellenőrzött körülmények között, mivel a természetben ritka.
Az oroszlánsörényt már évszázadok óta használják a kínai és japán hagyományokban, ahol jótékony hatásai miatt „okos gombának” vagy „agy gombának” is nevezik.
A taoista hagyományban „hosszú élet gombájaként” tartották számon, míg a japán szerzetesek úgy hittek, hogy támogatja a lelki fókuszt és a meditációt.
Manapság funkcionális gombaként vált népszerűvé, amelyet étrend-kiegészítőkben, porokban, kapszulákban vagy akár kulináris különlegességként is használnak – enyhe, rák- vagy homárízű aromája miatt gyakran szerepel vegánok és vegetáriánusok étlapján, akik húshelyettesítőként alkalmazzák.
Számos jótékony hatása miatt a süngomba (oroszlánsörény gomba) fogyasztása mindenkinek ajánlott, különösen pedig:
A BIO Süngomba 100%-ban ökológiai termesztésből származik, por formája pedig sokféle felhasználást tesz lehetővé – fogyasztható önmagában (vízbe keverve), vagy funkcionális ital készíthető belőle (hozzáadható kávéhoz, kakaóhoz, matchához), illetve különféle ételekhez is – akár édes, akár sós fogásokhoz.
A termékben kizárólag 100%-os termőtest kerül felhasználásra – ez a gomba legértékesebb része, amely a szaporodásért felelős, így magasabb hatóanyagtartalmat és jobb biológiai hasznosulást biztosít.
Összetevők: Oroszlánsörény gomba (Hericium erinaceus) por formában, tanúsított bio termesztésből. A forgalmazást az SI-EKO-002 felügyeli. Nem EU-mezőgazdaság.
Nettó tömeg: 200 g
A termék étrend-kiegészítő.
Ajánlott adag: 1-3 g. Ajánlott a port 300 ml vízbe keverni és elfogyasztani.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot! Gyermekek elől elzárva tartandó! Terhes nők, szoptató anyák és azok, akik egyszerre szednek vényköteles gyógyszereket, használat előtt mindenképp konzultáljanak orvossal vagy egészségügyi szakemberrel.
A természetes összetevők miatt az egyes gyártási tételek színe, illata és íze eltérhet, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát. Emballázst használat után jól zárja vissza, hogy megakadályozza a termék szennyeződését.
Tárolja száraz, hűvös helyen, hő- és közvetlen fényhatástól védve.
A termőtestet (Fruiting body) használják, micélium nélkül.
Reggel vagy délelőtt, mert elősegíti a mentális tisztaságot. Munka, tanulás vagy sporttevékenység előtt is fogyasztható.
Igen, enyhe földes íze van, amely jól passzol a kávéhoz vagy növényi tejhez.
Igen, a porított oroszlánsörény gomba természetes módon tartalmaz poliszacharidokat, elsősorban béta-glükánokat. Mivel ez egy szárított gombapor és nem kivonat, a termék nincs standardizálva meghatározott hatóanyag-tartalomra. A poliszacharidok mennyisége ezért természetes módon változhat a termesztési körülményektől, a betakarítás idejétől és a szárítási módszertől függően.
A por az egész gomba őrölt változata, amely természetes arányban tartalmazza az összes összetevőt (poliszacharidok, rostok, fehérjék, zsírok stb.), és nincs standardizálva. Enyhébb, átfogóbb hatása van, ezért alkalmas rendszeres, napi használatra.
Ezzel szemben a kivonat koncentrált forma, amelyből az aktív hatóanyagokat (például poliszacharidokat, hericenonokat) kinyerik és standardizálják. Erősebb, célzott hatást fejt ki, ezért kisebb dózisban alkalmazzák.